23.02.2012

Gavut kurabiye tarifi


Mutfağınızı saran mis gibi leblebi kokusu ile kendinizi kuruyemiş dükkanında hissettirecek. Yapımı son derece kolay ve oldukça lezzetli bu kurabiyeyi denemeniz için çok neden var..

MALZEMELER:
250 Gr. Erzincan leblebisi
100 Gr. Pudra şekeri
125 Gr. Tereyağı
1/2 Çay bardağı sıvı krema
Yarım paket kabartma tozu
1 Yumurta
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Erzincan leblebisini bir miktarını üzeri için ayırıp kalanını mutfak robotunda un haline getirin. Önce sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın.
Ardından un hariç kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Eğer hamurunuz sıvık olursa biraz un takviye edip yoğurun. (Çok katı bir hamur olmamalı)
Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına bütün leblebi batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Orta sıcaklıktaki fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. 180 derecede yaklaşık 20 dk.
Afiyet olsun..
Hazırlayan: Sidelya Nur

Related Posts

Gavut kurabiye tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.