16 Şubat 2016 Salı

Lezzetli ve yumuşak pohaçalar nasıl yapılır?

Poğaçalarımızın yumuşacık ve lezzetli olması için neler yapmalıyız?
Yumuşak poğaçaların püf noktası; poğaça hamurunu suyla değil süt veya yoğurt ile yoğurmaktır. Ayrıca eklenen un mutlaka elenerek koyulmalıdır. Aksi takdirde hamur sert olacaltır.
Poğaçaların sertleşmesini nasıl engelleyebiliriz?
Poğaçalarınız piştikten sonra yumuşak olmasına rağmen soğuduğunda sertleşiyorsa içerisine koyduğunuz peynirleri yoğurtla karıştırın. Bir kase yoğurda yarım kalıp beyaz peynir olacak şekilde peyniri ezip karıştırırsanız, poğaçalar soğuduktan sonra da içleri yumuşacık kalacaktır.

Related Posts

Lezzetli ve yumuşak pohaçalar nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.