22.06.2018

Laz böreği tarifi

Laz böreği tarifi laz böreği nasıl yapılır en kolay börek nasıl yapılır işte size laz böreği tarifi...
Malzemeler
20 adet hazır baklava yufkası
200 gram tereyağı
5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığım ısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu



Yapılışı; İlk olarak tatlının şerbeti için su ve toz şekeri derin bir tencerede, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekledikten sonra soğuması için ocaktan alın.
Muhallebisi için süt, yumurta sarıları, un, mısır nişastası, toz şeker ve bir tutam kadar karabiberi bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız muhallebiyi, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da el blenderı yardımıyla karıştırın. Laz böreğine asıl çıtırlığını kazandıracak olan tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Büyük boy fırın tepsisini eritilmiş tereyağıyla yağladıktan sonra bir adet baklava yufkasını fırın tepsisine serin. Tatlının taban kısmını oluşturacak olan on adet baklava yufkasının aralarını tereyağıyla yağlayıp, üst üste dizin. Hazırladığınız sıcak muhallebiyi yufka katlarının üzerine bir kaşık yardımıyla dağıtın. Krema üzerine bir kat hazır baklava yufkası serin
Üzerini tereyağıyla yağladıktan sonra kalan yufkaları her birinin arasını yağlayarak üst üste dizin.
Kalan tereyağını en üstte kalan yufka katının üzerine sürdükten sonra keskin bir bıçak yardımıyla böreği kare dilimlere ayırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar yaklaşık 40 dakika pişirdiğiniz tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti gezdirin. Daha sonra böreği dilimledikten sonra tercihinize göre ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
elmaelma.com

Related Posts

Laz böreği tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.