Kars'a özel şirince tatlısı tarifi


Karsa özel şirince tatlı tarifi

Malzemeler:
1 çorba kasesi pirinç
1 adet nar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase sıvıyağ
Tarçın

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 bardak su
2,5 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı:
Bir çorba kasesi pirinci, 2 saat önceden kaynar suda bekletin. Sonrasında pirinçleri iyice kurutup, mutfak robotu ile inceltin. 2 yemek kaşığı tereyağı eritip, sıvıyağı da ekledikten sonra pirinçleri yağda kavurun. Başka bir kapta 3 yemek kaşığı şeker, 3 su bardağı su ve 2,5 çay kaşığı zerdeçalı iyice karıştırın. Şeker su ve zerdeçal karışımını, yavaş yavaş pirinçlerin üzerine ilave edin. Ve kısık ateşte, koyulaşana kadar pişirin. 1 Adet nar ve tarçın ile süsleyerek servis edin.
Kaynak:http://haber.kanald.com.tr
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

1 yorum:

Bir İçmimar'ın Mabedi dedi ki...

Kars'tan yeni geldim, tatlı ve süt ürünleri konusunda oldukça başarılı bir ilimiz. elinize sağlık...