porsiyonluk köstebek pasta tarifi


Malzemeler:

Keki için:

2 tane yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un
Kreması;

2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 çorba kaşığı nişasta ,
1 paket vanilya,
1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,
1 avuç kadar fındık ,ceviz veya meyve



Yapılışı;

kek için yumurta ve şekeri 5-6 dk çırpın.
un,kakao,k.tozu ve vanılını eleyın.
sütü ekleyin karıştırın.sıvıyağı ekleyip tekrar az karıştırın.
elediğiniz kuru karışımı azar azar ekleyin ve telle karıştırın.
orta boy borcama döküp,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
krem şantiyi sütle hazırlayıp soğuyan muhallebiye ekleyip çırpın.
kremayı tencerede karıstırıp muhallebı kıvamını alana kadar pişirin.
kekten çay bardağı ile parçalar çıkarın ve kalanı rondodan geçirin.
muhallebiden 1 yemek kaşığı alıp kekciklerin ortasına koyun ve kek kırıntılarıyla kaplayın.
isterseniz muhallebiyi koyduğunuzda içine bütün ceviz,fındık ve muz dilimleri koyabilirsiniz.
pastacıklarınızı 1 gece buzdolabında bekletirseniz emin olun dahada lezzetleşiyor..

1 yorum: