13.05.2020

Ev'de Lezzetli mantı yapmanın tarifi

Lezzetli mantı yapmanın tarifi. Mantı nasıl yapılır mantı yapmanın en pratik ve lezzetli yolu. Mantı iftarda yiyebileceğimiz en doyurucu yemeklerimizden biridir bol sarımsaklı ve yoğurtlu soslu mantı yaparak iftarda bir alternatif olarak yapabilirsiniz. Mantı daha çok kayseri ilimizle anılsada Türkiyenin tüm bölgelerinde yapılan aynı şekilde yapılan bir yemek türüdür.





İşte mantı tarifi

MALZEME

kıyma

soğan

tuz

pul biber

karabiber

nane

sarımsak


HAMUR İÇİN

10 bardak kadar un

4 bardak ılık su

ve tuz

YAPILIŞI

Şimdi mantımızı yapmaya önce hamurumuzdan başlayalım Un, su ve tuzu yoğurup  bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletelim.Soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkalım. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğuralım.Hamuru dinlendirdikten sonra parçalara ayıralım.Tezgahı unlayıp her parçayı açalım.Açtığınız hamurunuzu istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.Her kareye de kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak kapatın.Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.Ara ara kontrol edin fazla yumuşamamasına özen gösterin.Yoğurdu biraz suyla seyreltin. Dilerseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak da ekleyelim.Tereyağını da tavada eritin. Üzerine salça ekleyip kavurun.Az miktar su ile açın ve kaynatın.

Mantıyı süzüp üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu dökün. Mantımız hazır mantıyı sıcak yemek en lezzetli olarak tüketebiliriz.



Related Posts

Ev'de Lezzetli mantı yapmanın tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
11.07.2020 22:12

Elinize Sağlık! Benim bloguma da beklerim. :)

Reply