5.04.2016

Pratik Börek tarifi

İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz çok özel bir börek tarifi.... 



MALZEMELER: 

3 Adet hazır yufka,
1 Su bardağı yağsız süt,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
Beyaz peynir (Göz kararı rendelenmiş),
Kaşar peyniri (Göz kararı rendelenmiş),
1 Tutam maydanoz,
1 Tutam taze nane,
1 Çay kaşığı ölçüsünde karabiber, pul biber ve tuz,

HAZIRLANIŞI: 

İlk önce iç harcı hazırlamaya başlayalım. Yufkacıdan aldığımız hazır yufkaları elimizle küçük küçük parçalara bölerek derin bir kaba alıyoruz.

Üzerine yağsız sütü, zeytinyağını, rendelenmiş veya ufalanmış beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini, doğranmış maydanoz ve taze naneyi, karabiberi, pul biberi ve tuzu koyarak hepsini bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.

Elde edilen malzemeyi, içini hafif yağladığımız tavaya dökerek bir spatula yardımıyla üstünü düzeltip tavayı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra tavada pişmekte olan böreğin altını bakarak pişip pişmediğini kontrol etmeliyiz. Piştiğini anladığımız zaman bir kapak yardımıyla tavayı ters çevirip böreğin diğer tarafını da aynı şekilde pişirmeliyiz.

Pişen böreğimizin tadına önce kendimiz bakarak sonra misafirlerimize çay veya ayran eşliğinde ikram etmeliyiz. Afiyet olsun.

Cengiz Babaeren 

Related Posts

Pratik Börek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.