23.02.2012

Pilav üstü tarifi

Sağlık ve lezzetin bir arada sunulduğu eşsiz bir lettezi yine sizlerle buluşturuyoruz. İşte pilav üstü et'in tarifi;

Malzemeler ( 6 kişilik )
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
350 gram dana kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, tarçın
Yapılışı: Öncelikle etleri yıkayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını salçayı ve baharatı koyup 1 ,5 su bardağı sıcak su ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada pilav için tereyağını pilav yapacağınız tencereye koyup eritin. 20 dakika ılık ve tuzlu suda bekletilmiş pirinçleri yıkayıp yağın içine koyup 3 dakika kavurun ve üzerine tuz, limon suyu ve suyu döküp kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Servis yaparken üzerine iyice pişmiş ve suyunu da çekmiş olan etle beraber ikram edin.


Bugün

Related Posts

Pilav üstü tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.