10 Haziran 2011 Cuma

Arap kurabiye tarifi



Hamuru :
  • 3 haşlanmış yumurta sarısı
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzerine :
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nesquik
  • Yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)
Not :Kabartma tozu eklemiyorsunuz.
Hazırlanışı
Aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyin. Ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın. Kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.
  • Haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. Margarini katın. İyice bulamaç haline getirin. Vanilyayı ekleyin.

  • Fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın. 170 derecede 15 dakika pişirin. (Ben ısıyı 150 C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)
  • Pudra şekeri, kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (Küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi olur.)
  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri hemen bu karışıma bulayın. Soğuyunca servis yapın.
  • Kaynak : portakalagaci.com

Related Posts

Arap kurabiye tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.