- Hamur İçin :
- * 250 gr oda sıcaklığında erimiş margarin
- * 1 su bardağı pudra şekeri
- * 1 çay bardağı sıvı yağ
- * 1 çay bardağı hindistan cevizi
- * 1 yumurtanın akı
- * 5 su bardağı un
- * Kabartma tozu
- * Vanilya
- Üzeri İçin :
- * 1 yumurta akı
- * 1 su bardağı hindistan cevizi
Kokoş Kurabiyesi hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırp yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp, kurabiye şekli verin.
Kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra da hindistan cevizine batırın.
Tepsiye dizerek 175 C fırında pişirin.
Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp, kurabiye şekli verin.
Kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra da hindistan cevizine batırın.
Tepsiye dizerek 175 C fırında pişirin.
İpucu: Un fazla gelirse, hamur olana kadar sıvıyağ ekleyin. Bu tarifte iki ayrı yumurta akı kullanılıyor. Biri hamura ekleniyor, biri de dışına sürülüyor. Yumurta sarıları ise kullnılmıyor.
kokoş kurabiyesi
4/
5
Oleh
Elifce