- 2 bostan patlıcanı
- 2 soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çay bardağı su
- 20 yeşil zeytin
- 2 çorba kaşığı kapari
- Tuz
Kaparili Patlıcan hazırlanışı:
* Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın.
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Soğanları soyup piyazlık doğrayın.
* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
* Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin.
* Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun.
* Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
* Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Soğanları soyup piyazlık doğrayın.
* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
* Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin.
* Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun.
* Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
* Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
İpucu: Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir.
Kaparili patlıcan
4/
5
Oleh
Elifce