Asma yaprağıyla servis yapılan cevizli bat, içindeki bol malzemesi ile faydalı yöresel bir lezzet.
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)
2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)
1 limonun suyu
Arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)
tuz
pulbiber
yarım demet taze nane
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet reyhan
250 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin. Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin.
Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın. Soğanları ve otları ince ince doğrayın. Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin.
En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın.
1 su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)
2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)
1 limonun suyu
Arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)
tuz
pulbiber
yarım demet taze nane
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet reyhan
250 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin. Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin.
Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın. Soğanları ve otları ince ince doğrayın. Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin.
En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın.
Yöresel yemek"cevizli bat" tarifi
4/
5
Oleh
Elifce