18.01.2012

Yöresel yemek"cevizli bat" tarifi


Asma yaprağıyla servis yapılan cevizli bat, içindeki bol malzemesi ile faydalı yöresel bir lezzet.

Malzemeler 

1 su bardağı yeşil mercimek 
3 su bardağı kaynamış su 
1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın) 
2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası) 
1 limonun suyu 
Arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış) 
tuz 
pulbiber 
yarım demet taze nane 
yarım demet maydanoz 
yarım demet taze soğan 
yarım demet dereotu 
yarım demet reyhan 
250 gr. asma yaprağı 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz 


Hazırlanışı

Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin. Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin. 
Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın. Soğanları ve otları ince ince doğrayın. Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin. 
En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın.

Related Posts

Yöresel yemek"cevizli bat" tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.