Su böreği evde yapımı zor olarak bilinen hamur işlerinden biridir, pastane işi su böreğinin lezzetinin evde yakalanamayacağı düşünülür.
Türk mutfağının en leziz tatlarından su böreğini evinizde pişirmek hiç de zor değil. Tarifi dikkatle uygulayın, böreğinizin tadını çıkarın.
Malzemeler
Hamur için:
5 yumurta
1 bardak su
7-8 su bardağı un
Tuz
5 yumurta
1 bardak su
7-8 su bardağı un
Tuz
Yufkalar için:
3 litre (20 bardak) sıcak su
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 litre soğuk su
Tuz
3 litre (20 bardak) sıcak su
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 litre soğuk su
Tuz
İçi için:
Yarım kilo ufalanmış beyaz peynir
1 küçük kase ayçiçek yağı
Yarım kilo ufalanmış beyaz peynir
1 küçük kase ayçiçek yağı
Yapılışı
- Hamur malzemelerini geniş ağızlı, çukur bir kaba koyun. Ilık suyu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru avuç içi büyüklüğünde 8 parçaya ayırın.
- Fırın tepsisini börek içine ayırdığınız yağ ile yağlayın. İlk hamuru tepsinin büyüklüğünde açın. Yufkalar için bir tencerede su kaynatırken diğer bir tencereye de soğuk suyu koyun.
- Yufkalar için hazırladığınız kaynar suya ilk yufkayı atın ve 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan yufkayı parçalamadan sudan alın ve soğuk su tenceresine atın.
- Yufkayı alıp yağlanmış tepsiye düzgünce yerleştirin. Üzerine yağdan biraz sürün ve beyaz peynir dökün.
- Kalan hamurlar için de aynı adımları uygulayın. Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine basarak düzleyin. Yağın kalanını böreğin üstüne sürün.
- Fırın tepsisini ocağa koyun, orta ateşte pişirin. Böreğin önce ilk yüzünü, kızardıktan sonra ters yüz ederek alt yüzünü pişirmelisiniz. Su böreğiniz hazır.
Su böreği tarifi nasıldır?
4/
5
Oleh
Elifce