Kocagörmez Böreği henüz mutfağımızın unutulmuş lezzetlerinden biri değil.
Ancak adının sempatikliği sayesinde kendisini size tanıtma ihtiyacı duyduk.
Gebze yöresine ait ve bayram sabahlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan
bu böreğin yapımı ise son derece kolay.
Standart mayalı börek hamurunu yufka haline getiriyoruz. Böreğimize ise lezzetini tamamen iç malzemesi veriyor. Kuru soğanları büyük büyük küpler halinde doğruyoruz ve içine beyaz peynir ekledikten sonra pul biber ile tatlandırıyoruz. Yufkalarımızın arasına bu harcı yerleştiriyor ve üstü nar gibi kızarana kadar fırınlıyoruz. Bu böreği kesinlikle deneyin ve soğan ile peynirin inanılmaz lezzet ziyafetine dönüşümüne tanık olun.
Standart mayalı börek hamurunu yufka haline getiriyoruz. Böreğimize ise lezzetini tamamen iç malzemesi veriyor. Kuru soğanları büyük büyük küpler halinde doğruyoruz ve içine beyaz peynir ekledikten sonra pul biber ile tatlandırıyoruz. Yufkalarımızın arasına bu harcı yerleştiriyor ve üstü nar gibi kızarana kadar fırınlıyoruz. Bu böreği kesinlikle deneyin ve soğan ile peynirin inanılmaz lezzet ziyafetine dönüşümüne tanık olun.
Kocagörmez Böreği yöresel gebze yemeği
4/
5
Oleh
Elifce