Anadolu kadınlarının ne kadar tutumlu olduğu tartışılamaz bile. İşte Pırtı
Yemeği de, annelerimizin yoktan var ettiği ancak gün geçtikçe unutulmaya
başlanmış olan lezzetlerden biri. Evinizde bayatlamaya yüz tutmuş tandır
ekmekleri, lavaşlar mı var? Öyleyse bu lezzeti yeniden canlandırmayı siz de
kesinlikle denemelisiniz. Yapımı son derece kolay.
Bayatlayan tandır ekmeklerinizi ufak parçalar halinde doğrayın ve bir tepsinin altına dizin. Üzerine, tarifini vermeye gerek bile duymadığımız kolaylıkta yapılan etli patates yemeğini dökün. Son olarak tüm bu karışımın üzerinde kızgın tereyağı gezdirin.
İşte sizlere, evde kalmış ve bayatlamak üzere olan malzemeler yapabileceğiniz son derece basit bir Anadolu lezzeti!
Bayatlayan tandır ekmeklerinizi ufak parçalar halinde doğrayın ve bir tepsinin altına dizin. Üzerine, tarifini vermeye gerek bile duymadığımız kolaylıkta yapılan etli patates yemeğini dökün. Son olarak tüm bu karışımın üzerinde kızgın tereyağı gezdirin.
İşte sizlere, evde kalmış ve bayatlamak üzere olan malzemeler yapabileceğiniz son derece basit bir Anadolu lezzeti!
Bayatlayan ekmeklerinizi ziyan etmeyin
4/
5
Oleh
Elifce