9.07.2018

Tavuk pişirmenin püf noktaları

Tavuk pişirmenin en pratik ve püf noktaları. Tavuğu en güzel ve lezzetli nasıl pişirilir.

Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarımsağı soymadan atıverin tavuğun lezzeti çok farklı olacaktır.

Tavuğu fırından çıkardınız eğer hemen yenmeyecekse, fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın buda yumuşacık kalmasını sağlayacaktır.



Fırına konacak tavuğun tepsisi tavuk büyüklüğünde olmalı daha büyük bir tepside eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar.

Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbirinin üzerine çarpraz koyun. Ancak pişirme süresi yarılanınca sırtı üstü yatırın.

Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişirirseniz yağsız olmalı. Dört kişiden fazlaysanız bir büyük yerine iki küçük tavuk alın böylece herkese tavuğun iyi yeri gelir.

Sararan teflon tava ve tencerelerin içine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirince de önce sıcak suyla daha sonra soğuk suyla durulayın.

Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.

Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin tencere daha kolay temizlenecektir.
Eğer tencere kapağınızın tutacağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz.

Related Posts

Tavuk pişirmenin püf noktaları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.