4.12.2011

Hamur işlerinin kralı: Fincan Mantısı


Fincan mantısını bir kez denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.

Hamuru için;
40 gr yaş maya
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
Alabildiği kadar un
Tuz
İçi için;
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Üzeri için;
Yarım paket margarin
Yarım kg sarmısaklı yoğurt
Maydanoz
Mantının tarifi
Kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyduktan sonra üzerine ılık suyu ekleyerek, eritin. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve tozşeker ekleyip, karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek bir saat bekletin. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurup, soğutun. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan da 10'ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığınız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Son olarak bir fincanla bastırarak şekil verin ve hiç bozmadan önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca fincanla kesilmiş mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
Kaynak: www.sofra.com.tr

Related Posts

Hamur işlerinin kralı: Fincan Mantısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.