16.06.2011

Çikolata Kaplı Kestane Püresi

Hem çikolata lezzeti yaşamak hem de misafirlerinize şık bir sunumda bulunmak için sizlere güzel bir fırsat!

Malzemeler:
1- Dış ve iç kabuğu soyulmuş 2 su bardağı haşlanmış kestane
2- 1 su bardağı pudra şekeri
3- 2-4 yemek kaşığı arası süt kreması
4- 1 paket bitter cikolata
5- Süslemek için arzuya göre antep fıstığı




Yapılışı:
1- Kestaneleri,pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin.
2- Robottan geçirdiğiniz malzemeleri elinize yapışmadan şekil verebilceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin.Buzdolabında 30 dakika kadar katılaşması için bekleyin.
3- Çikolatayı içi kaynar su ile dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usulü) eritin.1 yemek kaşığı krema ilave edin.
4- Kestane pürenizden top veya minik farklı şekiller verip bir çatal yardımıyla erimiş çikolataya bulayıp,ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın.
5- Tabaklara alarak servis ediceğiniz zamana kadar buzdolabında bekletin.

Related Posts

Çikolata Kaplı Kestane Püresi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.