19 Haziran 2018 Salı

Hazır yufkadan baklava tarifi

Günümüzde çok azımız mutfağa girip baklava açacak zamana sahibiz. Son derece pratik lezzet derseniz son derece güzel ve hafif… Avantajlı istediğiniz içi koyabilir, misafirlerinize çok makul fiyata elde ettiğiniz ev yapımı baklava ikram edebilir, tadını tamamen damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.  Baklavanızı yaparken yufkalar dikdörtgen olduğundan dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanmanızı öneriyoruz. İşiniz çok daha kolaylaşacaktır. 


Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
250 gr eritilmiş tereyağ
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)
Şerbeti:
5 su bardağı şeker (5 cup)
5 su bardağı su (5 cup)
1/4 limon kabuğu ile

Tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz. Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağı sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerinede tereyağı sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz.
Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağı sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.
Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağ sürerek işlemi tekrar ediyoruz. Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin.  Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz. 
Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Öneri:  Limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı.  Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.
milliyet

Related Posts

Hazır yufkadan baklava tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.