7.11.2012

Petek börek tarifi

Malzemeler: 
4 ad. dikdörtgen milföy hamuru 
200 gr. kıyma 
1 yumurta sarısı 
1 orta boy soğan 
2-3 y.k. sıvı yağ 
Tuz, karabiber 
Kimyon 
Pul biber(isteğe bağlı) 

Hazırlanışı: 
Soğanları incecik doğrayalım, yağ ile beraber tavaya alıp soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim ve topaklanmasına izin vermeden güzelce kavuralım. Kıyma çiğ kokusunu tamamen bıraktığında ve rengi kahverengine döndüğünde baharatları ve tuzu ekleyelim. Ancak kıymanın kavurma esnasında çok fazla kurumamasına özen gösterelim. 

Daha sonra ılınması için kenara alalım. Tüm milföyleri iki yağlı kağıt arasında hafifçe hem enine hem de boyuna inceltelim. Uzun kenarına boydan boya kıyma harcından koyalım ve içe doğru silindir şeklinde hafifçe, bastırmadan yuvarlayalım. 

Diğer iki milföy hamuruna da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine yan yana bitişecek şekilde koyalım. Kalan inceltilmiş son milföyün üzerine kesik çizgiler atalım ve tepsideki ruloların üzerini bununla kaplayalım, uçlarını da alta kıvıralım. En üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. 

Afiyet olsun… 

Aynepisirsem.com 

Related Posts

Petek börek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.