9.11.2010

Ekmekli et sote tarifi

Ekmekli et sote'nin diğerler sotelerde farklı bir tadı var.

Ekmekli et sote malzemeleri
750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı
4 dilim soyalı ekmek
6 domates
4 sivribiber
4 soğan
150 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
15 gr tereyağı
100 gr labne peyniri (veya krem peynir)
Birkaç dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Ekmekli et sote hazırlanışı
Domatesleri soyup rendeleyin. Sivribiberleri temizleyip dilimleyin. Soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin. Birkaç dakika soteleyin. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin.
Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Süt kuzusu alırken dikkat edilmesi gerekenler:
Süt kuzusu etinin rengi açık pembe tonunda olmalı.
Hazırlayacağınız tarif için kuzu etinin en uygun bölümü seçilmeli. (Kol, but, gerdan...vs.)
Eti satın alırken yağsız olmasına özen gösterin
Ekmekli et sote artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com

Related Posts

Ekmekli et sote tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

3 yorum

Tulis yorum
avatar
9.11.2010 11:57

Ellerine sağlık çok severim görüntüsüde pek şık olsada yesem:)

Reply
avatar
9.11.2010 14:20

Ben ekmeksizini daha çok seviyorum malum kilo sorunu :)

Reply
avatar
9.11.2010 16:57

ellerine sağlık arkadaşım gerçekten nefis görünüyor her ne kadar et sevmesem de cezbetti beni
sevgiler

Reply