11.02.2011

Mükemmel Türk köftesi yapmanın ipuçları

Lezzetli Türk köftesi yapmanın ipuçları aşağıya sıralandı.Bu yolu izleyerek köftnizi yapın lezzetine doyamıyacaksınız.
1-Öncelikle etimizi iyi seçmeliyiz, o yüzden sizi iyi tanıyan kasabınıza doğru yola çıkın. Marketten değil mahalledeki kasabınızdan etinizi alın.
2-Kasaba girdikten sonra tezgahın sol tarafında duran rulo haline getirilmiş etlerden en az bir kilo rica edin. Rulo yapılan etler döş etidir, az yağlı olanını seçin.
3-Döş etini kıyma makinesindan iki kere çektirin.

4-Bakın burası önemli; bir kilo için 200 gram kadar kavram yağı isteyin ve iki kere çektirin.
5-Evde kıymayı ve yağı birkaç dakika yoğurup dolaba kaldırın.
6-İki adet soğanı çok minik doğrayıp buzdolabında dinlendirin. Eğer bir gün bekletirseniz daha güzel olur. Soğanın suyunu sıkın, bize soğanın kendisi lazım.
7-Şimdi sıra baharatları karıştırmaya geldi; bir tatlı kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber, bir tutam kekik eğer seviyorsanız bir çay kaşığı toz kişniş ve bir çorba kaşığı galeta unu.
8-Yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır bizim köftemiz bir gün bekleyecek.
9-Baharatları kıymanın üzerine dökün, eğer köftemizin bir parça sert olmasını istiyorsanız bir paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.
10-Köfteyi 10 dakika durmadan yoğurun sonra buzdolabına koyun 15 dakika bekleyip tekrar 10 dakika daha yoğurun.
11-Köfteyi kesinlikle hemen pişirmeyin, bir gün bekletin daha sonra pişirin.
12-Köfteyi yaklaşık 50 gramlık toplar halinde yuvarlayın. Elinizle bastırarak her tarafını eşit kalınlığa getirin.
13-En güzel köfte kömür ızgarasında pişendir, ama evde kömür ızgarası yapamıyorsanız kavram yağının oranını biraz azaltın.
14-Döküm tavanız varsa ızgaraya en yakın tadı alırsınız ama köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir.
15-Piştikten sonra sıcak tabakta servis edin ve fazla bekletmeyin çünkü birkaç dakika sonra köftedeki yağlar donar, görüntü matlaşır ve köfte sertleşir.

Related Posts

Mükemmel Türk köftesi yapmanın ipuçları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
13.02.2011 13:50

Köfte özürlüyüm..Ne yapsam köftemi hic beyenmem..Bu sebebtende bizim evde köfte pek pismez...Tabiki bunda etin büyük bir rol oynadigini farkindayim...Diger püf noktalarini az bucuk dikkate aliyorum..
Senin yazdiklarini birebir uygulayip köfte yapmaya kara verdim..Yanliz kavram yagi nedir? bana aciklarsa sevinirim.

Reply
avatar
13.02.2011 20:11

Merhaba serapcığım yorumun için teşekkürler.Dana Kavram yağı bu yağ birinci sınıf restorantlardada kullanılıyor.Kasaba sorarsan onlar daha iyi bilir.

Reply