Mükemmel Türk köftesi yapmanın ipuçları


Lezzetli Türk köftesi yapmanın ipuçları aşağıya sıralandı.Bu yolu izleyerek köftnizi yapın lezzetine doyamıyacaksınız.
1-Öncelikle etimizi iyi seçmeliyiz, o yüzden sizi iyi tanıyan kasabınıza doğru yola çıkın. Marketten değil mahalledeki kasabınızdan etinizi alın.
2-Kasaba girdikten sonra tezgahın sol tarafında duran rulo haline getirilmiş etlerden en az bir kilo rica edin. Rulo yapılan etler döş etidir, az yağlı olanını seçin.
3-Döş etini kıyma makinesindan iki kere çektirin.

4-Bakın burası önemli; bir kilo için 200 gram kadar kavram yağı isteyin ve iki kere çektirin.
5-Evde kıymayı ve yağı birkaç dakika yoğurup dolaba kaldırın.
6-İki adet soğanı çok minik doğrayıp buzdolabında dinlendirin. Eğer bir gün bekletirseniz daha güzel olur. Soğanın suyunu sıkın, bize soğanın kendisi lazım.
7-Şimdi sıra baharatları karıştırmaya geldi; bir tatlı kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber, bir tutam kekik eğer seviyorsanız bir çay kaşığı toz kişniş ve bir çorba kaşığı galeta unu.
8-Yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır bizim köftemiz bir gün bekleyecek.
9-Baharatları kıymanın üzerine dökün, eğer köftemizin bir parça sert olmasını istiyorsanız bir paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.
10-Köfteyi 10 dakika durmadan yoğurun sonra buzdolabına koyun 15 dakika bekleyip tekrar 10 dakika daha yoğurun.
11-Köfteyi kesinlikle hemen pişirmeyin, bir gün bekletin daha sonra pişirin.
12-Köfteyi yaklaşık 50 gramlık toplar halinde yuvarlayın. Elinizle bastırarak her tarafını eşit kalınlığa getirin.
13-En güzel köfte kömür ızgarasında pişendir, ama evde kömür ızgarası yapamıyorsanız kavram yağının oranını biraz azaltın.
14-Döküm tavanız varsa ızgaraya en yakın tadı alırsınız ama köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir.
15-Piştikten sonra sıcak tabakta servis edin ve fazla bekletmeyin çünkü birkaç dakika sonra köftedeki yağlar donar, görüntü matlaşır ve köfte sertleşir.

2 yorum: