Barbunya tarifi


MALZEMELER
2 Su bardağı barbunya
2 havuç
1 kereviz
2 soğan
1 baş sarımsak
yarım kaşık salça
yarım demet maydonoz
yarım su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 bardak su
YAPILIŞI
Yarım kilo barbunyayı akşamdan ayıklayıp yıkayın.Bol suda bir akşam boyunca bekletin.Ertesi gün fazla yumuşatmadan haşlayın.Soğan,kereviz,havuç ve sarımsağı küçük küçük doğrayın bir miktar zeytinyağıda rengi değiştirinceye kadar kavurun.Sebzelere salçayıda ekleyerek bir iki kez karıştırın.Suyunu süzdüğünüz barbunyayı şeker ve tuzu sebzelere ilave edin üzerine su ve zeytinyağıda ekleyerek kısık ateşte pişirin tencereden alarak servis tabağında soğutun .

2 yorum: