9.05.2012

Pratik Patlıcan Yemeği



İşten eve gelip hızlıca yemek hazırlamanız gerektiği zamanlarda yardımınıza koşacak bir tarifimiz var: pratik patlıcan yemeği!

Malzemeler,
1 kilo patlıcan
Yarım kilo domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Süslemek için dereotu
Hazırlanışı,
Patlıcanların kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin.
Acısını almak için tuzlu suda 5 dakika bekletin.
Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın.
Mutfak robotuna; domates, sarımsak, zeytinyağı, tuz, toz şeker ve maydanozu alın.
Pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çekin.
Patlıcanları süzüp yayvan tencerenin tabanına dizin.
Üzerine domates sosunu döküp, tencerenin kapağını kapatın.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Related Posts

Pratik Patlıcan Yemeği
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.