Yaprak şişi tarifi



Mardin'in yöresel tatlarından Yaprak Şişi'nin tarifi, Mutfağım programından
Malzemeler:500 gr kuşbaşı kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
2 kase dövme
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı sumak suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pulbiber

Yapılışı:Dövmenin üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir. 1 yemek kaşığı da  biber salçası koyup, 1’er kaşık da pulbiber ve karabiber eklenir. Kuyruk yağı ve kuşbaşı kuzu eti ilave edilip 2 tatlı kaşığı tuz serpilir. 1 su bardağı sıcak suda sumağın ıslatılması ile hazırlanan sumak suyu süzgeçten süzdürülerek içe eklenir. Soğan küçük küçük doğranıp ilave edilir ve tüm malzemeler bir güzel harmanlanır. Asma yapraklarına yerleştirilip sarılır ve tencereye alınır. Yemeğin üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpilir ve üzerini çıkmayacak kadar da sıcak su eklenerek pişirilir. Pişmesine yakın zeytinyağı gezdirilir. Piştikten sonra tepsiye ters çevrilir.

Yaprak Şişi servise hazırdır.
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

2 yorum:

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize ve harcadığınız emeğinize sağlık, çok güzel bir çalışma çıkarmışsınız ortaya, paylaşım için teşekkürler...

Görkem CAN dedi ki...

Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..