7.09.2013

Bamya çorbası tarifi

Bamya çorbası malzemeleri
- 100 gr dana kıyma
- 200 gr bamya
- 2 adet doğranmış domates
- 1 adet doğranmış soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası 
- 50 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Beyaz biber
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Yarım litre et suyu

Bamya çorbası yapılışı
- Bamyayı yıkayıp kurulayın. Bamyaların uçlarını koni şeklinde kesin.
- Sıvı yağ ile tereyağı tencereye ekleyip tereyağının erimesini bekleyin. Ardından doğranmış soğanları ve kıymayı doğrudan ekleyin.
- Soğan ve kıymayı 1 dakika kadar kavurun. Ardından üzerine 3 diş doğranmış sarımsak ekleyin. 
- Sarımsakları kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve yine 1 dakika kadar kavurun.
- Salça kavrulduktan sonra bamyaları ekleyin ve 1 dakika kadar birlikte kavurun.
- Bamyalar kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Et suyu ile limon suyunu ekleyin. Yarım saat kadar pişirin.
- Çorbanız piştikten sonra maydanozu servis etmeden hemen önce ekleyin.

Related Posts

Bamya çorbası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.