24.01.2014

Ciğer sarma tarifi (Balıkesir)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Ciğer Sarma tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:
1 bütün kuzu ciğeri
3 su bardağı pirinç
2 gömlek (kuzunun karın zarı)
4,5 su bardağı su
50 gram kuşüzümü
50 gram dolmalık fıstık
Yeni bahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Pirinç 10 dakika ıslatılır. Islanmış pirinçler süzülüp kavrulur. İçine biraz sote edilen ciğerler ilave edilir. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra su ilave edip pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Sıcak suda bekletilen kuzu gömleği kesilir. Demlenen harç kuzu gömleklerinin içine yayılıp bohça şeklinde kapatılıp kapatılan yüz alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.


Resim tarif kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/

Related Posts

Ciğer sarma tarifi (Balıkesir)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
26.11.2019 04:53

Toptan Dana Karaciğeri  almak veya satmak için mutlaka bu alanda deneyimli olan kişileri veya firmaları seçmek gerekmektedir. Bu işler hakkında tam olarak bilgileri olmayan kişiler işlemlerin riske girmesine veya beklenmeyen sorunlara neden olabilmesine neden olabilmektedirler. Bu sebeple bizler her zaman için iş ortaklarını seçmek isteyen kişiler için nelere dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmesini öneriyoruz. Bizler uzun zamandan bu yana İstanbul ve çevresinde yaşayan kişiler için verdiğimiz Toptan Dana Ciğeri Uygun Fiyat  işlemlerimiz de müşterilerimizin tüm beklentilerini karşıladığımız için tüm müşterilerimiz bizleri seçme konusunda kesinlikle tereddüt etmemektedirler

Reply