15.09.2011

Kurufasulyeli mantı tarifi


    3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı su
    4 su bardağı haşlanmış kurufasulye
    8 su bardağı tavuk suyu
    3 su bardağı yoğurt
    3 diş sarmısak
    Tuz, karabiber
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    yapılışı
HAMURU hazırlamak için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasulye ve karabiberi birlikte robottan geçirin. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın. Unlu zeminde yarım mm kalınlığında açın. Küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Ortalarına kurufasulyeli harçtan koyun. Dört kenarını birleştirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafifçe pembeleştirin. Daha sonra kaynayan tavuk suyuna atıp haşlayın. Servis tabağına alarak üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Pulbiberi tereyağında yakıp mantını üzerine gezdirerek servis yapın.

Related Posts

Kurufasulyeli mantı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.