28.09.2011

Etli kırmızı biber dolması tarifi


    18 adet orta boy kırmızı
    salçalık biber
    300 gram orta yağlı
    dolmalık kıyma
    3 su bardağı osmancık pirinç
    Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
    1 demet maydanoz
    3 diş dövülmüş sarmısak
    1’er tatlı kaşığı kekik, nane,
    yenibahar, kimyon
    Bir buçuk çorba kaşığı
    biber salçası
    1 çorba kaşığı salça
    1 su bardağı zeytinyağı
    Tuz
    yapılışı
    BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Sarmısağı, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servisyapın.

Related Posts

Etli kırmızı biber dolması tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.