sadece hafif bir şeyler yemek istediğimiz yaz sofralarının değil kışın da vazgeçilmezi.
Yapılışı biraz zahmetli.
Malzemeler
- Yarım kg tuzsuz yaprak
- İç pilav
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
İç pilav malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
İç pilavın yapılışı
- Zeytinyağını bir tencereye koyun.
- Soğanları doğrayın ve tencereye alın.
- Fıstıkları da ilave edip kavurmaya başlayın.
- Soğanlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla pirinç, salça, şeker ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatları da ilave edip kavurun.
- Bütün malzemeler kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pişirin.
- En son kuş üzümü ve maydanozu da ekledikten sonra ocaktan alın.
yapılışı
- Yaprakları yıkayın ve 1-2 dakika haşlayın.
- Haşlanmış yaprakları süzülmeleri için bekletin.
- 1 yaprağın ortasına 1 tatlı kaşığı iç pilav koyun.
- Yaprağı önce üstten sonra yanlardan kapatın, rulo olarak sarın ve tencereye yerleştirin.
- Bu işlemleri malzemeniz bitene kadar tekrarlayın ve tencereye sıcak su ile zeytinyağını da ekleyip ocağa alın.
- Eğer sardığınız yapraklar önceden tuzlanmadıysa üzerine tuz da ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu tamamen çektiğinde yaprakların pişip pişmediğini kontrol edin.
- Eğer yapraklar pişmediyse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.
- Servis yapmak için soğumasını bekleyin.
Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?
4/
5
Oleh
Elifce