Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?



sadece hafif bir şeyler yemek istediğimiz yaz sofralarının değil kışın da vazgeçilmezi.
Yapılışı  biraz zahmetli.
Malzemeler
  • Yarım kg tuzsuz yaprak
  • İç pilav
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
İç pilav malzemeleri
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 5 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
İç pilavın yapılışı
  • Zeytinyağını bir tencereye koyun.
  • Soğanları doğrayın ve tencereye alın.
  • Fıstıkları da ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla pirinç, salça, şeker ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Baharatları da ilave edip kavurun.
  • Bütün malzemeler kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pişirin.
  • En son kuş üzümü ve maydanozu da ekledikten sonra ocaktan alın.
 yapılışı
  • Yaprakları yıkayın ve 1-2 dakika haşlayın.
  • Haşlanmış yaprakları süzülmeleri için bekletin.
  • 1 yaprağın ortasına 1 tatlı kaşığı iç pilav koyun.
  • Yaprağı önce üstten sonra yanlardan kapatın, rulo olarak sarın ve tencereye yerleştirin.
  • Bu işlemleri malzemeniz bitene kadar tekrarlayın ve tencereye sıcak su ile zeytinyağını da ekleyip ocağa alın.
  • Eğer sardığınız yapraklar önceden tuzlanmadıysa üzerine tuz da ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu tamamen çektiğinde yaprakların pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Eğer yapraklar pişmediyse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Servis yapmak için soğumasını bekleyin.
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: