Malzemeler:
2 bardak bulgur
2 kırmızı biber
1 ç.bardağı ceviz
1 diş sarımsak
1 bardak bezelye
yarım ç.bardağı sıvı yağ
1 kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Biberleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Sıvı yağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulduru ilave edip kavurun. iki su bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ve şekerini katın. Son olarak bezelyeleri ekleyin. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin
ozelyemekler.com
2 bardak bulgur
2 kırmızı biber
1 ç.bardağı ceviz
1 diş sarımsak
1 bardak bezelye
yarım ç.bardağı sıvı yağ
1 kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Biberleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Sıvı yağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulduru ilave edip kavurun. iki su bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ve şekerini katın. Son olarak bezelyeleri ekleyin. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin
ozelyemekler.com
Bezelyeli bulgur pilavı
4/
5
Oleh
Elifce