Zencefilli kavun şerbeti tarifi


malzeme

  • Zencefilli Kavun Şerbeti
  • 1 Küçük Kavun
    3 Çorba K. Bal
    1 Çay B. Toz Şeker
    1 Limon
    2 Defne Yaprağı
    1 Parça Zencefil
    2 Lt. Su
  • yapılışı
  • Kavunun kabuklarını soyun. Kavunu ince ince doğrayın. Tencereye alın. Çekirdeklerini de içine atın. Balı ve şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın. Parmaklarınızın arasından geçirin. Defne yaprağını,zencefili ve limonu da atın. 2 lt. suyu da ekleyip ocağa alın ve kaynatın. Kıvamı koyulaşınca süzgeçten geçirin. Şişelere doldurun ve soğutun.
  • oktayustam.com
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: