3.08.2011

Zencefilli kavun şerbeti tarifi

malzeme

  • Zencefilli Kavun Şerbeti
  • 1 Küçük Kavun
    3 Çorba K. Bal
    1 Çay B. Toz Şeker
    1 Limon
    2 Defne Yaprağı
    1 Parça Zencefil
    2 Lt. Su
  • yapılışı
  • Kavunun kabuklarını soyun. Kavunu ince ince doğrayın. Tencereye alın. Çekirdeklerini de içine atın. Balı ve şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın. Parmaklarınızın arasından geçirin. Defne yaprağını,zencefili ve limonu da atın. 2 lt. suyu da ekleyip ocağa alın ve kaynatın. Kıvamı koyulaşınca süzgeçten geçirin. Şişelere doldurun ve soğutun.
  • oktayustam.com

Related Posts

Zencefilli kavun şerbeti tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.