2 katlı ıspanaklı pasta tarifi



  • pasta keki için:
  • 4 yumurta
  • 1.5 su b.toz şeker
  • 1 p.kabartma tozu
  • 1 p. vanilya
  • 1 su b.ıspanak püresi
  • 2.5 su b.un

  •  Kreması için:
  • 3 su b.süt
  • 4 çorba k.un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 tatlı k.vanilya

  •  Kremşantisi  için:
  • 1 paket kremşanti
  • 1.5 su b.süt
  • yapılışı
  • Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın. Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın.
    Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. suyunu süzdürdükten sonra 
    doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek 
    köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin. Un, vanilya ve  kabartma tozunu 
    ekleyerek kek hamurunu elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecek
    olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
    Kekler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını  alın. 
    Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir. 
    daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. üzerine  kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti
    ile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarak 
    küçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her 
    tarafına yapıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın
    oktayustam.com

0 yorum: