22.06.2008

AŞ ÇORBASI


Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ2 Adet Soğan1 Çorba Kaşığı Salça150 gr. Kıyma1 Adet Etsuyu Tableti1 Su Bardağı Su1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil MercimekKarabiber1 Çay Bardağı ErişteTuz, Kırmızıbiber, NaneYemeğin Tarifi Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.

Related Posts

AŞ ÇORBASI
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

3 yorum

Tulis yorum
avatar
9.08.2009 14:32

Kavgagı bir yaprağın üzerine yazmak isterdim, sonbahar gelsin yapraklar dökülsündiye. Öfkeyi bir bulutun üzerine yazmak isterdim, yağmur yağsın bulut yok olsun diye. Nefreti karların üzerine yazmak isterdim, güneş açsın karlar erisin diye. Dostluğu ve seygiyi yenidoğmuş bebeklerin yüreğine yazmak isterdim, onlarla birlikte büyüsün bütün DÜNYA'YI sarsın diye........:)

Reply
avatar
12.08.2009 11:02

Hayatı yenecek kadar güçlü, hayattan beklentilerini alacak kadar umutlu, umudunu yitirmeyecek kadar inançlı, mutlu ve sevgi dolu günler senin olsun...

Reply
avatar
24.08.2009 15:27

Canım selamlar,çok severim çorba çeşitlerini ve sık sık yaparım (evde çocuklar olunca) ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun.
Sevgiler

Reply