15.01.2008

EKŞİLİ NOHUTLU BAMYA

Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
65 dk.
Kaç Kişilik
7
Yöntem
1 Su bardağı nohut 1 Kilo bamya Yarım kilo kuşbaşı koyun eti 1 Adet limon 1 Adet sarımsak 1 Çorba kaşığı salça 2.5 Kahve fincanı margarin 1 Su bardağı su 2 Adet soğan 1 Tatlı kaşığı karabiber 4 Tatlı kaşığı tuz Nohudun haşlanma süresi 40 dakika


Hazırlanışı

Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra servis yapın.

Related Posts

EKŞİLİ NOHUTLU BAMYA
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
30.08.2009 09:12

KUTSALCEYİZ selamlar arkadaşım http://kutsalceyiz.blogcu.com/ http://kutsalsofra.blogspot.com/

Reply
avatar
21.04.2011 16:03

sayfanızı inceledim...ellerinize sağlık....bamyayı bende nohutlu ve ekşili yaparım ve ankaralı arkadaşlarım nedense şaşırdı....ama bu şekilde de çok lezzetli...ellerinize sağlık

Reply