4.05.2011

KEK, PASTA VE HAMURİŞLERİ HAZIRLARKEN..

Çikolatalı kek: Evde hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman çikolataya biraz da tereyağı katın.Yağ, çikolatayı yumuşatır ve işinizi kolaylaştırır.Üstelik keke ayrı bir lezzet verir.
olay çırpmak için: Pasta, kek ve tart hazırlarken margarin yada tereyağını birkaç saat önce buzdolabından çıkarırsanız, oda sıcaklığında yumuşayacağı için daha kolay çırpabilirsiniz. Ayrıca tereyağı ve margarini krema haline gelene dek çırpmanız gerektiğinde yağ hemen donuyorsa, çırpma kabını önceden sıcak su ile çalkalayarak ısıtmanız gerekir.

Tart hamuru açarken: Verilen malzemeye rağmen tart hamurunuz tutmadı mı? İşte nedeni: Tart hamuru açarken, merdaneye yapışmaması için kullandığınız un hamurun kıvamını bozup, sertleşmesine neden olur. Bunu önlemek için tart hamurunu naylon bir poşetin içine içine koyun. Hamuru, torbanın üzerinde merdaneyi yuvarlayarak açın. Böylece hem tart hamurunun düzgün açılmasını hem de un eklenmediği için daha gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.
Meyveler dibe çökmesin: Meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una ya da nişastaya bulayıp bir süre bekletin. Ve ondan sonra meyveleri kek harcına katın. Böylece hem kekiniz daha lezzetli, hem de meyveler eşit dağolmış olur.
Yumurta sarısını ayırmak için: Genellikle pasta ve börek yaparken yumurtanın sarısını akından ayrı kullanmanız gerekir. Yumurtayı altında bir kap olan, orta boy bir huninin içine kırarsanız, yumurta akı huniden akar, sarısı ise hunide kalır. Böylece kolaylıkla yumurta sarısını akından ayırmış olursunuz. Yalnız yumurtanın bayat olmamasına dikkat edin. Çünkü bu işlemi yaparken bayat yumurtanın sarısı patlayabilir.
Vanilya kokusu: Sütlü tatlılara vanilyanın kokusunun ve tadının nasıl yakıştığını biliriz. Tatlının çekiciliğini arttıran vanilyanın kokusunu daha iyi hissedebilmek için işte size küçük bir ipucu: Vanilyayı tatlının içine ateşte iken değil, ocaktan indirir indirmez ekleyin.
Pasta süslerken: Lezzetli bir pasta hazırlamak kadar, süslemek de çok önemlidir. En çok da özel günlerde pastaların daha gözalıcı olmasına dikkat edilir. Siz de kendi pastanızı kendiniz yapıyorsanız, üzerini süslerken çeşitli reçelleri hafifçe sulandırıp sos olarak kullanabilirsiniz.
Mayalı hamur hazırlarken: Mayalı hamurun daha kolay yoğrulması için, mayaya bir miktar ayçiçekyağı ilave edebilirsiniz. Eğer hamura haşlanmış iki adet patates ilave ederseniz, hamurun gevşek olmasını sağlamış olursunuz. Bu arada patateslerin sıcak olmamasına da dikkat etmelisiniz.

Related Posts

KEK, PASTA VE HAMURİŞLERİ HAZIRLARKEN..
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.