22.02.2016

Fındıklı Kıbrıs tatlısı tarifi

Çok emek isteyen ama bir okadarda lezzetli bir tatlı fındıklı kıbrıs tatlısı tarifi....

Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
100 gram iri parçalanmış fındık içi
Püf Noktası
Şerbetinizin soğuk, kekinizin sıcak olmasına özen gösterin. Bu şekilde kek, şerbeti iyice emecektir.
Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine vanilya ekleyip, karıştırın ve ocağımızı kapatın. Şerbeti dışarıda 5 dakika dinlendirip, buzdolabına koyun.
Kekimizi çırpmak için kabımızı alıyoruz. Önce yumurta ve şekeri yüksek devirde 5 dakika çırpıyoruz. Ardından sıvıyağ, hindistan cevizi, galeta unu ve kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha çırpıyoruz. Kek hamurumuzu yağlanmış borcamımıza döküyoruz.
Keki,  160°C fırında 20 dakika pişirin.
Kek, fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Bir köşede şerbetini çekmesi için bekletin.
Krema için bir tencereye süt ve şekeri alıyoruz ve ocağı yakıyoruz. Nişastayı azar azar ilave ederek, çırpma teli yardımıyla kremayı sürekli karıştırın. Krema epeyce koyulaşacaktır. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyip bir tur daha karıştın. Kremayı soğumaya bırakalım.
Krema soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın.
Hazır olan kremayı kekin üzerine döküp, spatula ile eşit biçimde yayın.
Servis sırasında tatlının üzerini iri parçalar halindeki fındıklar ile süsleyin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Dilerseniz tatlınızın üzerine bolca Hindistan cevizi de serpebilirsiniz. 
kaynak:haber7

Related Posts

Fındıklı Kıbrıs tatlısı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.