Kiliçe mardin kurabiyesi tarifi
Malzemeler;
►1 kg un
►250 gr tereyağı
►250 gr şeker
►250 gr süt
►10'ar gr çekilmiş
►anason
►mahlep
►tarçın
►kabartma tozu
►1 küp yaş maya
►Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Mayayı, şeker ve süt ile eritilin. Tüm malzeme şekerli süte eklenir iyice yoğrulur. Daha sonra hamurdinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek yağlanan tepsilere dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır.
Mayayı, şeker ve süt ile eritilin. Tüm malzeme şekerli süte eklenir iyice yoğrulur. Daha sonra hamur
fevziye sürmeli
Kiliçe (mardin kurabiyesi)
4/
5
Oleh
Elifce