8-10 kişilik gerekli malzemeler:
Pandispanya için:
300 gr ıspanak yaprağı
4 yumurta
4.5 çay bardağı un
4.5 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu
Krema için:
4.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 çay bardağı tozşeker
2 damla sakızı
Süslemek için:
2 kivi
1. Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün.
2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın.
3. Krema için süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın.
4. Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Pandispanya için:
300 gr ıspanak yaprağı
4 yumurta
4.5 çay bardağı un
4.5 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu
Krema için:
4.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 çay bardağı tozşeker
2 damla sakızı
Süslemek için:
2 kivi
1. Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün.
2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın.
3. Krema için süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın.
4. Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Ispanaklı yaş pasta tarifi
4/
5
Oleh
Elifce