2.02.2012

Dülger kavurma tarifi


Malzemeler:

1 adet Dülger Balığı
1 çay bardağı sıvı yağ
½ soğan
1 avuç doğranmış mantar
1 adet sivri biber
1 orta boy domates
1 diş sarımsak
Kekik, pulbiber, tarhun,
karabiber
Soya sosu
1 tutam dereotu

Hazırlanışı:

Tavamızı kızdırıyoruz. Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımız kızdıktan sonra soğanımızı tavaya alıyoruz. Ardından bir avuç mantarımızı ekliyoruz. Balığımızı temizleyip fileto ediyoruz. Kemiğinden ayırdığımız balığımızı kuşbaşı doğrayarak tavaya alıyoruz. Ardından biberleri tavaya atıyoruz. İyice karıştırıyoruz. Pişmeye yakın küp küp doğradığımız domateslerimizi yemeğimize ekliyoruz. 1 diş ince kıydığımız sarımsağı tavamıza atıyoruz. Kekik, pul biber ve tarhundan oluşan baharat karışımımızı atıyoruz ve yemeğimizi iyice karıştırıyoruz. Az soya sosu ilave edip karıştırdıktan sonra ateşte kızdırdığımız kiremit güvecimize yemeğimizi alıyoruz. Üzerine bir tutam ince kıyılmış dereotu ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
tencere tv

Related Posts

Dülger kavurma tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.