4.12.2011

Beş çayına: Patatesli Perde Böreği


Malzemeler
5 adet patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 adet yufka
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Böreğin tarifi
Patatesleri haşlayıp iyice ezdikten sonra, Soğanı rendeleyin. Sıvı yağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Birinci yufkayı serip bir miktar patatesli harç ekleyin. Üzerine ikinci harcı koyup, bir miktar patates ekleyin. Üçüncü ve son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra, yufkaları rulo şeklinde sarıp üç parmak kalınlığında kesin. Pişirme kağıdına dizip, üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Görseller: www.sofra.com.tr

Related Posts

Beş çayına: Patatesli Perde Böreği
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.