14.04.2010

Tirşik tarifi yöresel(k.maraş)


Bugün sizlerle paylaşacağımız yemek tirşik bu yemek memleketimden k.maraşta tirşik her zaman sofralarımızda yer alan bir yemeğimizdir.
Malzemeler


1 kg Tirşik
1 Su bardağı dövme
1 Çay bardağı bulgur
1 Su bardağı Maraş tarhanası
1 Su bardağı nohut
1 kg yoğurt
1 Tutam tuz
3 Fincan un
Yapılışı
Tirşik ince ince doğranarak bir tencereye koyulur ve diğer malzemeler eklenir. Önce bulgur sonra un eklenir, üzerine 3 lt sıcak su konur. Sıcak bir yerde ağzı kapatılıp üzeri bastırılarak ertesi güne kadar yatırılır. Ertesi gün ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.

Related Posts

Tirşik tarifi yöresel(k.maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

4 yorum

Tulis yorum
avatar
Adsız
20.04.2010 00:14

k.maraşım en güzel yemekler senin vay beee olsada içsek

Reply
avatar
Adsız
7.03.2011 15:36

Ellerinize saglik.
Cok seviyorum ama en son cocuklugumda yedim ondan sonra kismet olmadi. Malesef Almanyada yoook:-( sizlere afiyet olsun.
Benim yerime de yiyin :-)
sevgiler

Reply
avatar
7.03.2011 16:33

K.maraşda bol bol yapıldığı için bizde bol bol sizin yerinizede yiyoruz :))

Reply
avatar
Adsız
14.11.2011 13:52

olsada yesekkk sıcak sıcak bulgur pilavıyla beraberr

Reply