Sizi bilmem ama ben hiç havuç helvası yemedim.İnternetten bulduğum bu havuç helvasını sizlerle paylaşıyorum afiyet olsun.
MALZEMELER
MALZEMELER
1 kg. havuç
6 çorba kaşığı tereyağı
1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt tozu
4-5 adet kakule
Kuru üzüm
YAPILIŞI
Antep fıstığı Havuçları soyup rendeleyin, altı kalın bir tavada tereyağının yarısıyla beş dakika kavurun. Sütü ekleyip ara sıra karıştırarak pişirin. Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra şekeri ilave edin. Kalan tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin. En son dövülmüş kakule ekleyip, bir dakika daha pişirip servis tabağına alın. Kuru üzüm ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Havuç helvası tarifi
4/
5
Oleh
Elifce