Balıklar içinde bir hamsi birde palamut başka balık bilmem sadece buğulama sevmem ama hamsinin kızartması yada palamutun lezzetinide bişeyle değişmem.Palamut, siyah etli bir balık olduğundan buğulaması ve çorbası tavsiye edilmez. Tava, fırın, ızgara ve yahnisi tavsiye edilir.
Malzemeler:
• 2 adet palamut,
• 2 adet domates,
• 1 adet limon,
• 2 adet çarliston biber (veya acı olmayan yeşil sivri biber),
• Sıvı yağ, yeteri kadar tuz ve karabiber.
Hazırlanışı:
Palamutların bağırsakları çıkarılıp temizlendikten sonra kafaları ve kuyrukları kesilerek ayrılır. Balık bir tarafı kılçıklı, diğer tarafı kılçıksız olmak üzere fileto olarak ikiye ayrılır, iyice yıkandıktan sonra hafifçe tuzlanır ve biberlenir. Bir kenarda 20 dakika kadar dinlendirilir. Balıkları alacak bir tepsi yağlandıktan sonra palamutlar derileri tepsiye gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerlerine çekirdekleri çıkarılmış ve halkalar halinde kesilmiş domates, limon ve soğanlar yerleştirilir. Çekirdekleri çıkarılmış ve uzunlamasına kesilmiş biberler yerleştirilir. Orta sıcaklıkta (ortalama 180°C-200°C) 45-50 dakika pişirilir.
Fırında palamut tarifi
4/
5
Oleh
Elifce