Malzemeler
tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kurufasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın.Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kurufasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pulbiber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin . Sıcak olarak servis yapın.
alıntı:http://www.sofra.com.tr
- 400 gram kurufasulye
50 gram pastırma
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet domates
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber
- Yapılışı
alıntı:http://www.sofra.com.tr
Güveçte pastırmalı kurufasulye tarifi
4/
5
Oleh
Elifce