Servis Önerisi : 8 kişilik
Malzemeler:
1 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay kaşığı toz tarçın
İçinin malzemeleri ;
1 paket labne peynir (200 gr)
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt (susuz kısmından kullanın)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Jöleli sos için ;
2 yemek kaşığı dondurulmuş vişne
1 paket hazır vişneli jöle (çilekli jöle de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Bisküvileri, oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ ve tarçın ile mutfak robotuna koyun. Un haline gelinceye kadar çekip derin bir kaba koyun ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
Diğer taraftan, 25-30 santim çapında kelepçeli bir kalıba (aynı boyutlarda borcam ya da porselen kap da kullanılabilir) alüminyum folyo serin. Böylece çheese kek kalıptan çok kolay çıkar.
Hazırlanmış olan bisküvi hamurunu kalıba bastırarak yerleştirin ve buzdolabına koyup 30 dakika bekletin.
Diğer taraftan, içinin hazırlanması için; peynir ve yoğurdu bir kaba aktarıp mikserin orta devriyle 2-3 dakika çırpın. Üzerine yumurta, un, vanilya ve tozşeker ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Hazırlanan muhallebi kıvamındaki bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun içine yayın. Üzeri kaşığın tersiyle düzeltilip önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 50 dakika pişirin ve çıkarın. Soğuması bekleyin.
Diğer taraftan, hazır çilekli jölenin yarısı paketin üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Jöle sıcak haldeyken dondurulmuş vişneleri ilave edilip karıştırın. Vişneler sıcağın etkisiyle çözülecektir.
Malzemeler:
1 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay kaşığı toz tarçın
İçinin malzemeleri ;
1 paket labne peynir (200 gr)
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt (susuz kısmından kullanın)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Jöleli sos için ;
2 yemek kaşığı dondurulmuş vişne
1 paket hazır vişneli jöle (çilekli jöle de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Bisküvileri, oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ ve tarçın ile mutfak robotuna koyun. Un haline gelinceye kadar çekip derin bir kaba koyun ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
Diğer taraftan, 25-30 santim çapında kelepçeli bir kalıba (aynı boyutlarda borcam ya da porselen kap da kullanılabilir) alüminyum folyo serin. Böylece çheese kek kalıptan çok kolay çıkar.
Hazırlanmış olan bisküvi hamurunu kalıba bastırarak yerleştirin ve buzdolabına koyup 30 dakika bekletin.
Diğer taraftan, içinin hazırlanması için; peynir ve yoğurdu bir kaba aktarıp mikserin orta devriyle 2-3 dakika çırpın. Üzerine yumurta, un, vanilya ve tozşeker ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Hazırlanan muhallebi kıvamındaki bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun içine yayın. Üzeri kaşığın tersiyle düzeltilip önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 50 dakika pişirin ve çıkarın. Soğuması bekleyin.
Diğer taraftan, hazır çilekli jölenin yarısı paketin üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Jöle sıcak haldeyken dondurulmuş vişneleri ilave edilip karıştırın. Vişneler sıcağın etkisiyle çözülecektir.
Bu vişneli jöleli sosu cheese kekin üzerine gezdirip soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servise sunun.
Alıntı:mahmure.ekolay.net
Nefis bir vişneli cheese kek tarifi..
4/
5
Oleh
Elifce