- Malzemeler
- krep için:
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt ya da su
- 1 çay kaşığı tuz
- içi için:
- Yarım kg ıspanak
- 1 yemek kaşığı margarin
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salçaYapılışı
- Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
- Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra salçayı ekleyin.
- Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın.2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
- 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
- Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin.
- Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın.
- Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur.
- Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın.
- 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.
- Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın.
- Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
- Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.yemektarifleri.com
Related Posts
Ispanaklı krep tarifi
4/
5
Oleh
Elifce