Kütahya yöresine ait bir tarif cimcik tarifi bu yemeği çakma mantı olarakda nitelendirende var ama olsun önemli olan tadı
Malzemeleri;
Un
Yumurta
Tuz
Tereyağı
Sarımsak
Yoğurt
Hazırlanışı:
Bir kabın içine un havuz gibi açılır. İçine yumurta tuz su ilave edilir. Hamur yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır. Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır. Unlanır. Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır. Ortadan ikiye kesilir. 1parmak eninde kesilir. Bıçağın üzerine atılır. Küçük küçük kesilir. El ile havalandırarak hoplatılır. Tek tek cimciklenir. Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır. Sunum; tereyağı gezdirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.
Malzemeleri;
Un
Yumurta
Tuz
Tereyağı
Sarımsak
Yoğurt
Hazırlanışı:
Bir kabın içine un havuz gibi açılır. İçine yumurta tuz su ilave edilir. Hamur yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır. Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır. Unlanır. Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır. Ortadan ikiye kesilir. 1parmak eninde kesilir. Bıçağın üzerine atılır. Küçük küçük kesilir. El ile havalandırarak hoplatılır. Tek tek cimciklenir. Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır. Sunum; tereyağı gezdirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.
Kütahya yöresinden cimcik tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumMantıya bayılırım madem bu yemekte onun çakması tamamdır,ellerinize sağlık....
Reply