22.02.2011

Kütahya yöresinden cimcik tarifi

Kütahya yöresine ait bir tarif cimcik tarifi bu yemeği çakma mantı olarakda nitelendirende var ama olsun önemli olan tadı
Malzemeleri; 
Un 
Yumurta 
Tuz 
Tereyağı 
Sarımsak 
Yoğurt 

Hazırlanışı: 
Bir kabın içine un havuz gibi açılır. İçine yumurta tuz su ilave edilir. Hamur yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır. Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır. Unlanır. Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır. Ortadan ikiye kesilir. 1parmak eninde kesilir. Bıçağın üzerine atılır. Küçük küçük kesilir. El ile havalandırarak hoplatılır. Tek tek cimciklenir. Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır. Sunum; tereyağı gezdirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.

Related Posts

Kütahya yöresinden cimcik tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
22.02.2011 09:27

Mantıya bayılırım madem bu yemekte onun çakması tamamdır,ellerinize sağlık....

Reply