Et bir çok kişinin sevdiği yiyeceklerin başında geliyor ancak eti doğru pişirmek gerekir çünkü doğru bir şekilde pişirilmeyen et sizde hayal kırıklığı yaratabilir.
ETİ PİŞİRİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR:
1- Eti oda sıcaklığına gelmesi önemli çünkü buzdolabından aldığınız et pişirirken iç kısımları daha geç pişer ve dış kısımları ise kuruma olur.
2-Etin kısımları vardır örnek yumuşak bölgelerdeki et kısa sürede ve yüksek ateşde pişirilir.
3-Eti baharatlarken tuzu geç atın hemen atarsanız tuz etin suyunu çekebilir. Baharatları pişirmeden yarım saat önce yapın.
4-Izgarada mangalda yada döküm tavada yüksek ısıda pişirirseniz etin iç kısmı suyunu kaybetmeden pişecektir.
5-Eti tencerede pişirecekseniz uzun pişer ve sert etler için bu uygundur ama düşük ısıda pişirin.
6-Yumuşak etler orta ısıda sert etler ise düşük ısıda pişirilmelidir.
7- Etin suyunun çekilmemesi için et pişerken çok hareket ettirmeyin. Ayrıca eti pişirmeden iyice ısınmış bir tavaya yerleştirin bu şekilde içi sulu kalır.
8-Pişirildikten sonra eti 10 dakika kadar dinlendirin bu şekilde etin suyu her tarafına dağılır ve et daha yumuşak kalır.
9-Dana etini yüksek ısıda ve kısa sürede pişirin uzun pişirirseniz et sertleşebilir. Kuzu etini düşük ısılarda pişirin tavuk etini ise içinin pişirildiğini anlayıncaya kadar pişirin .
Lezzetli bir et için üzerine koyacağınız soslar etin lezzetini dahada artırabiir.