24.02.2025

Et pişirmenin püf noktaları

 Et bir çok kişinin sevdiği yiyeceklerin başında geliyor ancak eti doğru pişirmek gerekir çünkü doğru bir şekilde pişirilmeyen et sizde hayal kırıklığı yaratabilir.





ETİ PİŞİRİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR:

1- Eti oda sıcaklığına gelmesi önemli çünkü buzdolabından aldığınız et pişirirken iç kısımları daha geç pişer ve dış kısımları ise kuruma olur.

2-Etin kısımları vardır örnek yumuşak bölgelerdeki et kısa sürede ve yüksek ateşde pişirilir.

3-Eti baharatlarken tuzu geç atın hemen atarsanız tuz etin suyunu çekebilir. Baharatları pişirmeden yarım saat önce yapın.

4-Izgarada mangalda yada döküm tavada yüksek ısıda pişirirseniz etin iç kısmı suyunu kaybetmeden pişecektir.

5-Eti tencerede pişirecekseniz uzun pişer ve sert etler için bu uygundur ama düşük ısıda pişirin.

6-Yumuşak etler orta ısıda sert etler ise düşük ısıda pişirilmelidir.

7- Etin suyunun çekilmemesi için et pişerken çok hareket ettirmeyin. Ayrıca eti pişirmeden iyice ısınmış bir tavaya yerleştirin bu şekilde içi sulu kalır.

8-Pişirildikten sonra eti 10 dakika kadar dinlendirin bu şekilde etin suyu her tarafına dağılır ve et daha yumuşak kalır.

9-Dana etini yüksek ısıda ve kısa sürede pişirin uzun pişirirseniz et sertleşebilir. Kuzu etini düşük ısılarda pişirin tavuk etini ise içinin pişirildiğini anlayıncaya kadar pişirin .


Lezzetli bir et için üzerine koyacağınız soslar etin lezzetini dahada artırabiir.


Related Posts

Et pişirmenin püf noktaları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.