Header Ads

Karpuz salatası tarifi

Genelde yaz aylarında soframızdan hiç eksik olmayan karpuzu, bir de rokalı, mozarellalı, nar ekşili şahane bir salata olarak sunmak için size pratik ve şık bir tarif sunuyoruz. Misafirlerinize ve size şimdiden afiyet olsun. 



Karpuz salatası malzemeleri
- Yarım adet çekirdeksiz sert karpuz
- 1 demet körpe roka
- 1 avuç ceviz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 10 adet mini mozzarella peyniri
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Karpuz salatasının yapılışı
- Çekirdeklerini ayırdığınız veya çekirdeksiz olarak aldığınız karpuzları iri dilimler halinde kesin.
- Kurabiye kalıbı veya büyük su bardağı ile yuvarlak silindir haline getirin.
- Karpuzları servis tabağına simetrik bir şekilde alın. Bir servis için 6 dilim karpuz yetecektir.
- Körpe (bebe) rokaları yıkayıp kuruttuktan sonra birkaç yaprak halinde her bir karpuz diliminin üzerine yerleştirin.
- Cevizleri pekmezle karamelize edin. Bunun için pekmezi altı yanan tavaya alın. Isındıktan sonra üzerine cevizleri ekleyin. 
- Pekmez iyice ısındıktan ve cevizler de pekmez ile bütünleştikten sonra karamelize olan cevizleri üzerine rokaların üzerine yerleştirin. 
- Her bir dilime 1 adet ceviz yetecektir.
- Mini mozzarella peynirleri ikiye bölün.
- Yarım kesilmiş peynirleri rokanın üzerine, cevizlerin yanına yerleştirin. 
- Son olarak nar ekşisini salatanızın üzerine eşit bir şekilde gezdirin
Yorum Gönder
Blogger tarafından desteklenmektedir.